M-am MUTAT pe: WWW.ZMENTA.RO
marți, noiembrie 04, 2008

De ce un procesor AMD ?

Cu acest articol particip la concursul de pe PcNews.ro sponsorizat de AMD.

Pentru etapa cu numărul 14, am avut de scris caracteristicile pe care le luăm în vedere la cumpărarea unui procesor AMD. Şi să începem postul...

Cu timpul au apărut multe companii care au început să lanseze procesoare, dar care nu au reuşit o performanţă aşa de mare şi aşa că au rămas doar două mari companii, AMD şi Intel. Din rivalitate s-au tot scos diferite procesoare cu o viteză de rulare care mai de care mai mare. În principiu procesoarele se divid în două categorii pentru notebook sau pentru PC. În cazul meu folosesc în fiecare zi un procesor AMD, acela fiind la notebook, care permite rularea fără probleme a tuturor aplicaţiilor pe care le folosesc, dar în schimb la PC folosesc un procesor Intel de care să spun adevărat nu mă pot plânge. Până acum nu am avut nevoie să-mi schimb procesorul aşa că din lipsă de informare, bănuiesc că la alegerea unui procesor trebuie să ne gândim pentru ce îl vom folosi. Pentru office (aplicaţii office, video/muzică/poze/grafică etc) ar fi recomandat un procesor AMD la o frecvenţă medie de 1600 - 2000 Mhz, dar dacă îl folosim pentru gaming ar fi recomandat un procesor cu o frecvenţă mai mare de 2000-3000 Mhz pentru a aduce cât mai multe FPS-uri, dar aşa fiind vorba mai puteţi cumpăra şi o placă video şi măriţi FPS-urile. Pentru notebook-uri ar fi recomandat un procesor cu o frecvenţă între 1600-2200 Mhz, deoarece pe un notebook nu se poate juca în mod confortabil şi plăcut jocurile şi pentru aplicaţii office este numai bun. Un lucru important care ne duce la alegerea unui procesor AMD, este consumul mic de energie, făcând din el un procesor ”economic” faţă de alte procesoarele Intel

Scuzaţi că nu pot să mai scriu şi alte caracteristici pe care le luăm în considerare când cumpărăm un procesor AMD, dar de cât să spun prostii mai bine tac şi spun doar lucruri pe care le-ar spunce orice cunoscător mediu în acest domeniu, mai bine zis... nu mp prea pricep la procesoare şi nici nu aş risca să mi-l schimb singur :).
Aboneaza-te aici prin orice feed reader

Mi-au dat lacrimile de la atâta râs :) Brad...
Aboneaza-te aici prin orice feed reader

Cand ?

Un coleg: -Sâmbătă seară m-am culcat la 4 dimineaţa.
Cand ? Seara sau dimineaţa ? :))
Pe majoritatea forumurilor vedeţi post-uri de genu ”Ajutor, Help, Cititi vă rog etc” în care este vorba de o nelămurire sau de o întrebare, la care se poate răspunde uşor cu ajutorul unui search pe google. Oare ei nu ştiu că Google ştie tot ?

Frunză

IMG_3930
Chiar nu ştiu pentru ce sunt făcute... pentru că nu au fost folosite niciodata. Cert este că aparţin unei foste centrale termice care acum este o fabrică de mobilă.
PS: Undeva la 1,5 Km este un deal, dar în prima poză nu se vede din cauza vremii.

PS: Poze făcute cu telefonul mobil în timpul şcolii.