M-am MUTAT pe: WWW.ZMENTA.RO
joi, iulie 17, 2008

Rezumat stiri IT&Stiinta 18.07.2008

O nouă metodă pentru detectare fulgerelor - razele X. Deşi fulgerele sunt un fenomen comun, ele încă mai trezesc interes printre oamenii de ştiinţă şi se dovedesc a fi o sursă constantă de surprize. Principiul de funcţionare este cunoscut dar cercetătorii admit că nu înţeleg cum fulgerul ajunge din punctul a în punctul b şi, pentru complica şi mai mult situaţia, sunt complet uimiţi de legătura strânsa cu razele X pe care le emit. "Nimeni nu înţelege cum fulgerul produce raze X şi, în ciuda faptului că atinge temperaturi de peste 5 ori mai mari decât la suprafaţa Soarelui, temperatura este în continuare de mii de ori mai mică pentru a explica cantitatea de radiaţie observată ” a afirmat Martin Uman, profesor la Universitatea Florida. "Acestea fiind spuse, fenomenul totuşi se produce şi am început să delimităm condiţiile şi locul producerii radiaţiilor.
Chinezii ar putea ajunge pe Luna înaintea americanilor. „China ar putea trimite un echipaj pe Lună în următorii 10 ani” a declarat Michael Griffin, Administratorul NASA.




Zilele mouse-ului sunt numărate. Un studiu al companiei de cercetare tehnologică Gartner relatează că mouse-ul va dispărea in circa 5 ani. Locul lui va fi luat de device-uri gen touch screen sau dispozitive de recunoaştere facială.



Sursa: realitatea.net
Aboneaza-te aici prin orice feed reader
Mâine voi scrie pe blog de pe drum sau când vin de la Suceava. O să fac nişte fotografii, să vad dacă am timp să vizitez cetatea că cetatea merită vizitată.
Mai jos aveti un joc ( shooter game ) cu EMO kids :)), trebuie sa ii nimeresti cu YO-YO-ul, fiecare EMO este 1 punct parca :)). E distractiv jocu.

Vrei să îţi pun link-ul tău pe blog-ul meu ? Dacă vrei intră pe ID-ul meu de Messenger inspiration_bm şi vorbim acolo.
Termeni şi Conditii:
1. Ai obligaţia să pui şi tu link-ul meu pe site/blog-ul tău.
2. Nu contează numărul de vizitatori unici.
3. Nu intra pe ID-ul de mai sus fără motiv.
Aboneaza-te aici prin orice feed reader

Marie către Ion

Mărie: - Mă Ioane, mă simt prost.
Ion: - Api mă Mărie... bine ca nu te simţi proastă !
-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_
Mărie: - Mă Ioane !
Ion: - Cei tu ?
Mărie: - Foaie verde ananas... p**a-ai fost, p**a-ai rămas !
Aboneaza-te aici prin orice feed reader
Donează urină pentru NASA. La adresa 2200 Space Park, în apropierea Centrului Spaţial Johnson, NASA organizează o colectă de urină pentru unul din programele sale spaţiale, în perioada 21-31 iulie. Donarea vine ăn ajutorul Programului Orion, prin care se doreşte trimiterea pe Luna a astronauţilor până în 2020. Urina va fi folosită de către inginerii care proiectează noile toalete spaţiale.


Sony va reduce preţul la PlayStation 3.
Cei de la Microsoft au scăzut preţul la consola Xbox 360 de 20GB şi au promis o consolă Xbox de 60GB. Cei de la Sony au fost nevoiţi să scadă preţurile după ce, cei de la Microsoft au promis consola de 60GB.



A fost descoperită o stea de 3,2 milioane de ori mai luminoasă decât Soarele. Telescopul Spitzer, un văr al telescopului Hubble care îşi desfăşoară activitatea mai mult în spectrul infraroşu, a descoperit de curând o stea care ar putea să fie cea mai luminoasă din galaxia noastră. Aceasta se afla în nebuloasa Peony.