M-am MUTAT pe: WWW.ZMENTA.RO

Electronic Arts are în portofoliu jocuri de renume mondial cum sunt seriile FIFA, Need for Speed, Medal of Honor, Command & Conquer şi The Sims.

Realitatea.net: Care este poziţia Electronic Arts referitor la România ca piaţă emergentă de jocuri video?
G. Lambrianos: Poziţia Electronic Arts are la bază o perspectivă europeană. În vestul Europei, pieţele mari - Anglia, Franţa, Italia, Germania şi Spania - sunt deja pieţe mature. Prin urmare, motorul principal de dezvoltare se regăseşte acum în est, iar evoluţia Electronic Arts pe piaţa europeană va depinde în viitor de maturizarea accentuată a pieţelor emergente, cum este şi România. Importanţa acestui lucru este subliniată şi de schimbările la nivel organizaţional din cadrul Electronic Arts: acum există un birou regional al EA, al cărui scop este şi dezvoltarea pieţei din România, pentru o creştere nu doar organică, ci şi organizată şi focalizată pe produs.

Realitatea.net: Dată fiind sensibilitatea la factorul "preţ" încă atât de caracteristică pieţei româneşti, care va fi în viitor politica EA de preţ şi de localizare? (n.r. Localizarea este procesul de traducere integrală sau parţială a unui joc: meniuri, voci, copertă, manual; localizarea parţială presupune doar traducerea documentaţiei. FIFA, Need for Speed şi seria The Sims 2 sunt câteva dintre jocurile EA localizate parţial în România.) Vor fi mai multe jocuri localizate, de exemplu şi jocuri pentru console?
G. Lambrianos: Se va menţine nivelul de localizare de până acum şi, pe măsură ce volumul va creşte, se vor aplica şi niveluri mai dezvoltate de localizare, cum ar fi cea integrală. Problema preţului este pregnantă pentru EA, dar nu este singurul criteriu luat în considerare, ci stă alături şi de valoarea adăugată pe care EA o oferă prin jocurile sale: localizarea, experienţa pe care o are jucătorul şi, evident, calitatea în sine a jocurilor EA.

Realitatea.net: Deoarece EA este lider pe piaţa jocurilor video, se preconizează organizarea unui eveniment de gaming în România (un "EA Games Fest?")
G. Lambrianos: Un asemenea eveniment este o opţiune pe care EA o are în vedere alături de partenerul român Best Distribution, a cărui experienţă şi dedicaţie vor fi factori importanţi în organizarea unui asemenea eveniment. Un alt factor important va fi şi volumul de vânzări realizat de Electronic Arts pe piaţa de jocuri video din România.

Realitatea.net: Care sunt principalele titluri AAA (de top) lansate de EA în 2008?
G. Lambrianos: Pentru consolele de generaţie următoare (n.r. Sony PlayStation 3 şi Microsoft Xbox 360), considerăm că am lansat trei titluri de mare impact: Army of Two, Battlefield Bad Company şi UEFA Euro 2008. Succesul acestora în Europa se datorează în mare parte numărului mare de console next-gen deţinute de populaţie. În România, care este în general o piaţă de PC, considerăm că seria The Sims 2 este unul dintre cele mai mari succese şi va creşte în continuare. PC-ul rămâne o platformă foarte importantă pentru noi, alături de consolele next-gen. Alte titluri de impact vor fi Warhammer Online şi Spore. Desigur, există în plan şi titluri neanunţate, care ori continuă serii mai vechi, ori sunt noi, însă nu pot să vă ofer mai multe detalii până nu se va face comunicarea oficială EA. Cât despre FIFA 09, ne-am făcut deja o imagine despre acest joc cu ajutorul lui UEFA Euro 2008. Suntem convinşi că FIFA 09 va fi un foarte mare succes.
Sursa EXCLUSIVA: Realitatea.net
Aboneaza-te aici prin orice feed reader

Arbitru beat :))


Se întâmplă şi pe la case mai mari :)
Aboneaza-te aici prin orice feed reader

Sâmbătă plec la Vatra Dornei, de acolo o să scriu pe blog că o să am laptopul cu mine şi internetul de la Vodafone, de acolo voi merge la mare :) mai precis în Saturn unde o să mă relaxez 16 zile :), pe 23 August trebuie să mă duc la o nuntă şi prin septembrie aterizez şi eu acasă. Promit solemn că o să pun poze de pe unde umblu :).
Aboneaza-te aici prin orice feed reader


Subscribe
Apple a lansat ieri (miercuri) iPhon-ul 3G, telefon ce îmbină iPhon-ul Clasic cu tehnologia 3G, preţul fiind la jumătate preţul iPhonu-lui original.
Noul iPhone 3G mai are un sistem GPS şi softul iPhone 2.0 care include suport pentru Exchange ActiveSync, care permite rularea a sute de aplicaţii dezvoltate cu ajutorul iPhone SDK.
În românia încă nu se ştie data de lansare, dar se ştie ce operator de telefonie mobilă îl va aduce, acel operator fiind Orange.
Aboneaza-te aici prin orice feed reader


Subscribe