M-am MUTAT pe: WWW.ZMENTA.RO
joi, iunie 12, 2008

Hai si voi :)

Haideti si voi pe Forumul creat de Arhi ! Toti iti vor fi prieteni, discutii libere in limita bunului simt si alte cele ! Intrati apasand AICI .

PS: Sa va faceti CONT dureaza 1 minut :)
Aboneaza-te aici prin orice feed reader


Subscribe
Pentru concursul organizat de VisUrat.ro sponsorizat de Iasiplus.ro !

Baia Mare este un oras cu o asezare atat de minunata, la poalele muntilor, aproape de obiective turistice recunoscute pe plan european ca fiind deosebite, un oras resedinta de judet a probabil celui mai frumos judet cu cea mai frumoasa cultura si cele mai frumoase traditii din tara. Dar, pe langa toate aceste aspecte frumoase exista si multe rele cum ar fi: mizeria din oras si de la periferii, poluarea, proasta organizare, etc.
Daca as fi pus in situatia sa schimb ceva in acest oras as avea in vedere urmatoarele probleme:
1. Problema curateniei. Din cauza unor cetateni „bine educati”, orasul a ajuns intr-o stare critica din punct de vedere al curateniei. Ar trebui sa se angejeze o firma de salubritate serioasa care sa aiba curatenia orasului sub supraveghere continua, iar oamenii care fac mizerie sa fie aspru pedepsiti. De asemenea sunt necesare mai multe spatii de depozitare a deseurilor, dar acestea sa fie instalate în locuri special amenajate.

2. Problema rromilor si a oamenilor fara locuinta. O idee ar fi construirea unor camine (blocuri) cu facilitati ca si toate celelalte imobile in care aceste persoane sa poata locui platind o suma modica din banii castigati, evident, prin munca.
3. Problema spatiilor verzi. In Baia Mare exista foarte putine spatii verzi, iar cele care sunt sunt pline de gunoaie. O reamenajare a parcului municipal este o problema care nu trebuie trecuta cu vederea. Ar trebui întretinute spatiile verzi de pe marginea strazilor prin plantarea de flori, copaci sau arbusti ornamentali (care sa fie intretinuti). Tot aici cred ca ar intra si intretinerea spatiilor verzi din jurul blocurilor si chiar a institutiilor publice.

4. Problema spatiilor de joaca pentru copii si a spatiilor de agrement. In aceasta categorie intra spatiile de joaca pentru copii mici care trebuie dotate cu obiecte moderne si a spatiilor de agrement in special destinate tinerilor: terenuri de fotbal, piste pentru bicilete, role, skateboard,
etc.


5. Problema strazilor si a mijloacelor de transport in comun. In Baia Mare mai exista si azi strazi neasfaltate sau asfaltate prost, iar autobuzele anilor ’80 inca mai circula prin oras transportand oamenii în conditii dezastruoase.


6. Aspectul orasului si organizarea sa zonala. Intr-un oras consider ca ar trebui sa se distingă 3 zone principale: centrul istoric, centrul nou (economico-financiar) si periferiile. In centrul istoric lucrarile pentru intretinere au inceput si sunt chiar foarte bine realizate in schimb centrul nou ar mai trebui dotat. Cladirile din jurul marilor intersectii sau de pe marginea bulevardelor ar trebui renovate in stil cat se poate de modern, magazinele importante pozitionate in locatii adecvate, etc. Periferia unui oras din 2008 nu este acceasi cu a unui oras din 1808. Practic, multi oameni importanti din oras traiesc si chiar isi desfasoara activitatea la periferie. Toate firmele mari, fabricile, hipermarket-urile, reprezentantele auto, etc. isi au sediul la periferia orasului sau chiar in afara acestuia. Deci, acestea nu trebuie abandonate si nu trebuie sa facem distinctie intre oamenii care traiesc aici si oamenii care traiesc în centrul orasului.
7. Problema poluarii: Baia Mare a fost si din pacate este un oras foarte poluat.
8. Problema lucrurilor ridicole din oras. Aici imaginile vorbesc de la sine:


Aboneaza-te aici prin orice feed reader


Subscribe

Si cei de la Trilulilu s-au pregatit de EURO 2008 asa ca au facut un flash cu Crocodilu` care face duble super tare chestia :)

Aboneaza-te aici prin orice feed reader


Subscribe