M-am MUTAT pe: WWW.ZMENTA.RO
luni, mai 05, 2008

Condusul dauneaza sanatatii !

Poza zilei:



Cineva incearca a doua oara sa imi floodeze blogul cu IP-ul 193.34.190.32 vizite facute 4.758 . Asta e flood sau ?

Aboneaza-te aici prin orice feed reader

Orasul meu !

Orasul meu este Baia Mare, un oras destul de maricel in curs de extindere aflat la poalele Muntilor Gutin.Vreau sa scriu despre orasul meu in primul rand ca mi-a amintit VisUrat organizand un concurs impreuna cu IasiPLUS si in al doilea rand ca majoritatea cititorilor blogului meu sunt de aici din Baia Mare sau din judet. Titlul Orasul meu l-am pus deoarece aici traiesc chiar daca m-am nascut aproape de Iasi respectiv Vatra Dornei (foarte aproape) aflandu-ma aici de 8 ani. Acum sa trecem la subiect.
In orasul meu as vrea sa opresc Combinatul Siderurgic care polueaza tot judetul respectiv toata partea de nord a tarii cu plumb, as asfalta drumurile deoarece in Maramures sunt locuri foarte frumoase de vizitat si din cauza drumurilor tara noastra nu este prea vizitata, la Munte si in zonele mai ridicate unde sunt locuri foarte frumoase, nu suntem vizitati ca nu avem strazi si de ce sa vina un strain sa isi petreaca concediul in Romania, sa isi strice masina ?, as mai vrea ca oamenii sa fie buni si sa nu fie atat de dusmanosi. Inca o problema pentru acest oras sunt oamenii de etnie Rroma, nu vreau sa fac descriminari dar sunt needucati, dupa ce ca vorbesc urat, fac scandaluri mai fac si mizerie cautand prin tomberoane, macar daca cauta sa nu le imprastie pe jos ei pur si simplu le scot din tomberoane si vantul le poarta prin aer cateodata ajungand si in balcoanele oamenilor. Eu pe Rromi i-asi trimite la munca nu sa stea la cersit si pe copii la scoala. Inca un lucru important nu chiar de schimbat ci de imbunatatit ar fi problema gunoaiele care sunt pe jos si care vantul le poarta prin aer, eu as ingradii locul unde sunt tomberoanele cu plasa de sarma inalta de vreo trei metri ca deoarece vantul le poarta prin aer. Ultima problema ar fi cea a bordurilor care pe strazile principare sunt schimbate non-stop nu ca nu mi-ar convenii dar bordurile alea sunt pe banii cetatenilor iar pe strazile secundare cum ar fi si strada pe care locuiesc bordurile sunt ceva de genu: una este alta nu-i una este alta nu-i si tot asa.
Acum as vrea sa spun ce imi place, imi cer scuze baimarenilor ca scriu la sfarsitul articolului lucrurile pozitive dar sunt mult mai multe lucruri de schimbat fata de cele bune. Primul lucru care imi place este peisajul frumos, natural dar pacat ca e poluat, imi plac festivitatile care sunt organizate aici dar aproape toate sunt cu interes personal pentru organizatori. M-a impresionat cel mai mult faptul ca Baia Mare este printre primele orase care au renuntat la centralele de incalzire care erau pe cartiere, si acum oamenii au inceput sa foloseasca centrale proprii pe gaz. Si ultimul lucru care imi place este salubrizarea normal orasul ar fii un oras curat daca nu ar fi rromi si vantul, dar pot spune ca si romanii sunt de vina ca arunca gunoaie pe jos, unde stau eu, la periferia orasului, aproape in fiacre saptamana, angajatii de la firmele de salubrizare matura si strang mizeria un lucru pe care nu l-am prea vazut in alte orase. In fiecare noapte dupa ora 23:00 angajatii golesc tomberoanele si fac curatenie, ca pe dimineata sa fie totul bine si frumos.
Cu acest articol nu vreau sa supar pe nimeni am spus sincer parerea mea personala despre orasul Baia Mare unde locuiesc, traiesc, respir, invat, dorm s.m.d .
Merita vizitat !
PS: Voi revenii cu poze !

Tu ce ai schimba in Baia Mare sau in orasul tau ? parerea TA conteaza !
Aboneaza-te aici prin orice feed reader

Ieri, o vreme frumoasa dar dintr-o data devenid urata cu o ploaie rece (ca gheata :)) cu adevarat) ne-am adapostit sub un copac cu coroana mare unde pic de apa nu ajungea. Si dintr-o data a inceput sa se auda ceva, niste sunete tari in lant parca ar fi fost un accident unde au fost implicate mai multe masini, se auzea foarte tare. Am fugit toti sa vedem ce se intampla toti stateau gura casca inclusiv si eu :D, ce sa fie Accident ? neee mai incercati, sa fie niste drifturi ? pe aproape, sa fie motociclete ? da si mai ce ? sa fie si masini tunning ? Da !!! Deci era o campanie electorala erau vreo 25 - 30 de Motociclete (ce faine erau) si peste 50 de masinute care tot s-au strans. Toti fluturau steaguri cu PD-L.  Pana la urma n-am reusit sa fac poza ca n-am avut nimic la mine de pozat :((. Dar daca gasesc pe cineva care are poze sau vide-uri le pun pe blog !
Aboneaza-te aici prin orice feed reader